Obvineniam z korupcie čelí už aj brazílsky minister športu

18.10.2011 Celý región

BRASILIA 18. októbra (WEBNOVINY) - Brazílska prezidentka Dilma Rousseffová a jej vládny kabinet čelia ďalšiemu korupčnému škandálu, ministra športu obvinili z korupcie, čo vyvolalo ďalšie otázniky pri prípravách majstrovstiev sveta 2014 vo futbale a olympijských hier 2016.

Obvinenia zverejnil týždenník Veja a sú ďalšou ranou pre Rousseffovú a jej vládu. Pre rôzne škandály už v ostatných mesiacoch odstúpilo päť ministrov.

Obvinenia ministra športu Orlanda Silvu sú pre vládu veľmi citlivé, keďže rezort zodpovedá za prípravu oboch vrcholných podujatí. Brazília na vybudovanie potrebnej infraštruktúry vyčlenila miliardy dolárov.

Silva je kľúčovým mužom pre investície a infraštruktúrne projekty. Obvinenia odmietol a urýchlene sa vrátil z Panamarických hier v Gualadajare, aby sa bránil.

"Nikto nemá väčší záujem ako ja, aby bolo financovanie čistejšie. Nič v tom článku sa nezakladá na pravde," povedal Silva v rozhovore pre TV Globo. Silva je jediným členom kabinetu z brazílskej Komunistickej strany.

Podľa správy mal Silva získať 20 % úplatky z niektorých verejných kontraktov vrátane športových projektov pre deti, pričom tieto financie mali putovať na konto Komunistickej strany, ktorá takto mala zinkasovať viac ako 22 miliónov dolárov.
 

Vyberte región